Lentetuin Breezand
1 t/m 5 maart 2023

Bloemenshow

Ruim 40 bloembollenkwekers uit het Noordelijk Zandgebied weten de Lentetuin Breezand jaarlijks een spectaculaire invulling te geven. Daarnaast telt het evenement een groot aantal exposanten op de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs.

Op een oppervlakte van 1.800 m2 verschijnt ieder jaar met behulp van honderden vrijwilligers, inzenders en sponsoren een prachtige bloemenshow in de kop van Noord-Holland. In vijf dagen tijd passeren ruim 20.000 bezoekers de toegangspoorten. Zij genieten van een inspirerende tuin met de grootste variëteit aan bolgewassen, prachtige bloemstukken en fraaie decoraties. De vaste arrangeur van de Lentetuin Breezand, Martin Elling, werkt de show tot in detail uit. Ieder jaar wordt een spectaculair thema gekozen. Het voorjaar gaat nooit vervelen.

De voorbereiding

Aan de enorme bloemenpracht op de Lentetuin Breezand gaan vele uren van inspanning vooraf. In de zomer, ruim een half jaar voor de show, zoeken de bloembollenkwekers de beste bollen uit. Deze krijgen een speciale temperatuurbehandeling. Vervolgens begint het broeiproces, zeer nauwkeurig werk dat met water, warmte en licht wordt geregeld. Alles moet precies tijdens de Lentetuin in bloei staan. Enkele dagen voor de show planten de inzenders de bolbloemen op de Lentetuin.