Lentetuin Breezand
27 februari t/m 2 maart 2020

Doop Kees Doolaard tulp

Sinds jaar en dag wordt het schilderwerk op de Lentetuin Breezand verzorgd door Galerie Doolaard. Wanddoeken en bouwwerken: het decor van de show gaat altijd pas leven als de kwast van Doolaard er overheen is geweest. Begin januari is grondlegger Kees Doolaard overleden. Als eerbetoon aan zijn werk wordt op donderdag 28 februari om 14.00 uur op de Lentetuin de Kees Doolaard tulp gedoopt.

Wie kent het niet, de Keesschuur aan de Middenweg in Anna Kees DolaardPaulowna. In de voormalige bollenschuur is het levenswerk te vinden van Kees en Elly Doolaard: kunst, kunst en nog eens kunst. Te midden van de schilderijen worden regelmatig schilderlessen, concerten, workshops en exposities gehouden. Kees Doolaard was een gedreven kunstschilder en beeldhouwer. Zijn schilderijen kenmerken zich allemaal door een stoere penseelstreek en stevig kleurgebruik. Weerbarstig, fel, maar ook beschouwend: precies zoals hij was. Op 8 januari jl. kwam een eind aan zijn kunstzinnige leven. Kees is 90 jaar geworden.

De organisatie van de Lentetuin Breezand spreekt haar waardering uit voor het werk dat Kees Doolaard heeft geleverd en dat via zijn vrouw Elly en collega’s nog ieder jaar tot uiting komt op de bolbloemenshow. Als eerbetoon zal op donderdag 28 februari een tulp naar Kees vernoemd worden. Gekozen is voor een passend exemplaar: een bont, gevlamde tulp uit de veredelingskraam van kweker Jan Ligthart. Kees zijn geliefde Elly Doolaard zal de tulp om 14.00 uur in de bloementuin op de Lentetuin Breezand officieel dopen. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij deze bijzondere gelegenheid aanwezig te zijn.