Lentetuin Breezand
1 t/m 5 maart 2023

Feestavonden bij de Bloemenlust

De gezellige en goed bezochte feestavonden op de Lentetuin Breezand krijgen een nieuwe locatie. Op vrijdag en zaterdag is café Bloemenlust de plek waar gefeest gaat worden. Het levert zowel de organisatie als de bezoekers louter voordelen op. “De feesttent op het handbalveld was een ballast voor de vrijwilligers en financieel kon het niet uit”, vertelt Lisa van Lierop (25), verantwoordelijk voor het entertainment bij de Lentetuin Breezand. “Dankzij de horecavergunning mogen we langer doorgaan. Daarnaast is het geluid in de Bloemenlust beter te regelen en zal de temperatuur aangenamer zijn dan in een tent. De Lentetuin-avonden zijn altijd grote feesten en die blijven op deze manier gelukkig gewaarborgd.”

Het zal best even wennen zijn voor de bezoekers. Van Lierop geeft uitleg over de keuze. “We willen de kwaliteit van de expo beurs verhogen en een meer professionele uitstraling geven. Voorheen werd het restaurant op de expo omgebouwd tot feestzaal en weer terug. De sporen die een goed feest nalieten, droegen niet bij aan een beurs van hoge kwaliteit. Daarom besloten we een aantal jaar geleden om een aparte tent neer te zetten voor de feestavonden. Dat bleek een heel duur alternatief. Bovendien was het op- en afbouwen van de tent een hele belasting voor de vrijwilligers en ook het goed regelen van het geluid in de tent was lastig. De nadelen wogen te zwaar en daardoor zijn we gaan nadenken over een alternatief. Zo is het idee om de feestavonden bij Bloemenlust te organiseren ontstaan. De Bloemenlust is vlakbij de Lentetuin.

Meerwaarde
Op zijn beurt is Jan Veldman, die 5,5 jaar uitbater is van de Bloemenlust, een tevreden man. “De Lentetuin Breezand is een prachtig evenement. De sfeer die het uitademt is uniek. Wij zijn blij dat de feestavonden bij ons gevierd gaan worden. We zijn van alle gemakken voorzien. Naast de zaal, waar de optredens plaatsvinden, gooien we ook het voorcafé open.” Daarin ziet Van Lierop absoluut een meerwaarde. “Bezoekers kunnen losgaan in de zaal op live-muziek of kiezen voor een biertje aan de bar in het voorcafé.” Op vrijdagavond treedt Trafassi op en een dag later staat Fleur Raateland op het podium. Een garantie dus voor een goed feest.

Lentetuinsfeer
De Bloemenlust opent beide avonden om 20.30 uur de deuren. Bezoekers kunnen voorafgaand uiteraard een ronde over de Lentetuin lopen. Wie vervolgens naar de Bloemenlust gaat, krijgt een bandje om binnen te komen. Kaarten kunnen zowel online als aan de deur bij de Lentetuin Breezand en Bloemenlust worden gekocht. Van Lierop verwacht dat de Lentetuinsfeer behouden blijft. “Natuurlijk is een feest in een café anders dan in een tent, maar de muziek en het publiek gaan zorgen voor de unieke Lentetuinsfeer. Daar zijn we van overtuigd. Het thema zal terug te zien zijn in een sfeervol café. De Lentetuinfeesten blijven behouden en door ons georganiseerd, alleen op een andere locatie. Over de samenwerking met de Bloemenlust zijn we heel tevreden. Er wordt goed met ons meegedacht. Onze insteek is dat deze samenwerking voor meerdere jaren gaat zijn.” Uitbater Veldman zegt tot besluit: “Bloemenlust gaat een aanvulling zijn op het mooie evenement dat de Lentetuin Breezand heet.”

Meer informatie over de feestavonden is te vinden op www.lentetuin.nl/bezoekersinfo/feestavonden.

De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van Noord-Holland.

Fotografie: AP Fotografie