Lentetuin Breezand
27 februari t/m 2 maart 2020

Hein Vergeer opent Lentetuin Breezand

BREEZAND – Een winters decor vraagt om een toepasselijke opener. De Lentetuin Breezand heeft voor haar 33e editie – met als thema ‘Lente in Tirol’ – dan ook een bijzondere gast weten te strikken. Niemand minder dan Hein Vergeer zal op woensdag 27 februari het officiële startsein geven voor de bolbloemenshow. De oud-schaatser reageerde enthousiast op de uitnodiging om het voorjaar in te luiden.

Maar liefst twee keer wist hij de titel Wereldkampioen Allround op Hein kleinzijn naam te schrijven: Hein Vergeer. In de jaren tachtig boekte de schaatser het ene succes na het andere. Zijn concurrenten konden hem nauwelijks bijhouden op het ijs. Dat hij het schaatsen nooit verleerd is, bewees Vergeer enkele jaren geleden nog met zijn overwinning bij het tv-programma ‘Sterren dansen op het ijs’.

Op woensdag 27 februari is de 51-jarige Vergeer te gast op het Sportcomplex ZAP in Breezand, waar jaarlijks een topprestatie wordt geleverd: de Lentetuin Breezand. Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers, kwekers en sponsoren kunnen bezoekers van 28 februari tot en met 4 maart 2013 weer genieten van de mooiste en meest gevarieerde bolbloemenshow ter wereld. Een lentespektakel met een winters randje, want skipistes, sneeuw, gondels, chalets en vele andere bijzondere elementen vormen dit jaar het decor. Ook de gezellige Voorjaarsbeurs Expo ontbreekt niet, dus kom naar de Lentetuin Breezand en vier de lente!

De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Noord-Holland Noord.