Lentetuin Breezand
27 februari t/m 2 maart 2020

Jo Vermaire Lentetuinboeket voor George Mooiman

George Mooiman is een vrijwilliger van wie je zelden een ‘nee’ zult horen als hij om hulp wordt gevraagd. Altijd bereid om te helpen. Zeker als het ten goede komt aan de promotie van het bollenvak. Als dank voor zijn jarenlange en veelvuldige vrijwillige inzet, ontving hij op zaterdag 12 januari het Jo Vermaire Lentetuinboeket en een heerlijke taart.

Op een druilerige zaterdagmorgen verrasten Jo Vermaire en enkele Lentetuinbestuursleden de 74-jarige George Mooiman uit Breezand. “Nou keurig, wat leuk!”, reageerde George toen zijn bezoek bij hem thuis binnenstapte om hem in het zonnetje te zetten. “Ik dacht dat er een dame zou langskomen”. Zijn vrouw Ineke was verantwoordelijk voor deze succesvolle dekmantel om te zorgen dat George thuis zou zijn: “Ja, want voor een dame blijft hij wel thuis!”.

 Het is geen vanzelfsprekendheid dat je George thuis aantreft. Zo rijdt hij voor autobedrijf Rick van Lierop door heel Nederland om auto’s op te halen. George: “Gister zaten we nog in Enschede. Heel mooi werk vind ik dat. Krijgen we van zo’n directeur een bakkie koffie, zitten we even te lullen over auto’s en rijden we weer terug”. Ook de verschillende activiteiten voor de Lentetuin vindt George mooi om te doen. Hij is al sinds de eerste editie betrokken bij de Lentetuin. Ooit als kweker met zijn eigen inzending, tegenwoordig als bezorger van kindervrijkaarten op basisscholen in de Noordkop. Hij is een bekend gezicht onder jong en oud(er) vanwege de hyacinten-broeiwedstrijd die George organiseert. “Iedereen is met de actie opgegroeid. Mijn vader is er zo’n 55 jaar geleden, nog vóór het bestaan van de Lentetuin mee begonnen op de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna”, vertelt George. Tijdens de Lentetuin leveren scholieren hun in bloei gebrachte hyacint in en vervolgens worden deze – mede door George – gejureerd. Tenzij hij weet dat een van zijn zeven kleinzoons meedingt naar de prijzen: “Dan houd ik m’n mond”, aldus George. Al was hij natuurlijk reuzetrots toen kleinzoon Giel de tweede prijs had gewonnen. Op tips van opa kunnen zijn kleinkinderen maar tot op zekere hoogte rekenen. George: “Ze moeten het zelf leren, maar met een rotte hyacint wordt het niks”.

Waardering voor vrijwilliger

Naast de verspreiding van de kindervrijkaarten en organisatie van de hyacintenactie is George ook verantwoordelijk voor de algemene inzending op de Lentetuin en is hij betrokken bij het uitzoeken van bollen voor de Poldertuin. Het Jo Vermaire Lentetuinboeket wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die zich als vrijwilliger inzet voor de gemeenschap. De Lentetuin prijst zich rijk met een vrijwilliger als George. Zijn activiteiten voor zowel binnen als buiten de Lentetuin zijn meer dan voldoende reden om hem met het Jo Vermaire Lentetuinboeket te bedanken voor zijn inzet.

 

Op de foto van links naar rechts: Bestuurslid Lex Broersen, Jo Vermaire, Ineke en George Mooiman. Foto door AP Fotografie