Lentetuin Breezand
27 februari t/m 2 maart 2020

Skipiste letterlijk en figuurlijk hoogtepunt

BREEZAND – Bergen, skipistes en houten chalets: het decor van de Lentetuin Breezand krijgt langzaam vorm. Hoofdarrangeur Piet Hollander heeft dit jaar letterlijk de lat hoog gelegd en een team van enthousiaste timmerlieden is dagelijks in touw om de klus te klaren. Van 28 februari tot en met 4 maart 2013 kunnen bezoekers genieten van de mooiste voorjaarspracht met een winters randje.

Maar wat kunt u verwachten van het thema: ‘Lente in Tirol’? Hoofd opbouw Arjan Berbee stuurt de timmerploeg van maar liefst twaalf man aan. “De timmermannen gaan als een speer”, laat hij weten. “Zo is het timmerwerk van bijna alle chalets al klaar en kunnen de vrijwillige mannen nu al schilderen. Het personeel van Doolaard is tevens druk bezig met het schilderen van de doeken. Hierop zal veel sneeuw te zien zijn, een pittoresk dorpje, vele bergen en nog wat bomen.”

LentetuinTimmerploeg

Het pronkstuk van dit jaar is de ruim vier meter hoge skipiste. Maar naast al deze sfeervolle decorstukken zijn en blijven de prachtige bolbloemen het belangrijkste van de show. Ook dit jaar zijn er ruim veertig inzenders die hard gewerkt hebben om deze bloemen in opperste conditie aan het publiek en collega’s te tonen. De Lentetuin onderscheidt zich door de grote variëteit aan bolgewassen. Zo zijn er tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s, lelies en andere bijzondere bolgewassen te zien.

Standhouders
Naast de bolbloemenshow horen de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs bij de Lentetuin Breezand. Naast de bekende standhouders zijn er dit jaar weer nieuwe gezichten bij. Van 28 februari tot 4 maart kunnen zij u advies of demonstraties geven over hun producten. In het restaurant kunt u genieten van een welverdiende pauze en in het weekend wordt er gezellig feest gevierd. Voor de kinderen is een kleurwedstrijd georganiseerd die in de Lentetuinkrant komt te staan. Clown Sammy staat in de kinderhoek waar ook lekker geknutseld of gespeeld kan worden.