Lentetuin Breezand
Eerste weekend van maart 2022

Thema 2013: ‘Lente in Tirol!’

De Lentetuin Breezand legt de lat dit jaar hoog. Bezoekers van de 33e editie van deze unieke bolbloemententoonstelling wanen zich in de Oostenrijkse Alpen. In deze prachtige wereld van besneeuwde bergtoppen, skigondels en chalets komt het voorjaar tot leven. Duizenden bloeiende voorjaarsgewassen steken hun hoofd boven de sneeuw, want van 28 februari tot en met 4 maart 2013 is het lente in Tirol!

In de kop van Noord-Holland gebeurt ieder jaar iets bijzonders: het hyacinten_4383bZAP-complex in Breezand wordt omgetoverd tot een voorjaarsspektakel. Vijf dagen lang genieten ruim 20.000 bezoekers van de mooiste tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s, lelies en andere bijzondere bolgewassen. Nergens is de variëteit aan bolbloemen zó groot. Ruim 40 kwekers brengen het voorjaar tot leven en bieden de bezoeker een zee aan inspiratie met prachtige bloemstukken en fraaie decoraties. De Voorjaarsbeurs maakt het evenement compleet. Een gezellige beurs met een scala aan artikelen voor eigen huis en tuin, compleet met restaurant en entertainment voor de kinderen.

Hoofdarrangeur Piet Hollander zal zichzelf opnieuw overtreffen en de 33e Lentetuin Breezand van top tot teen aankleden. Bergen, sneeuw, ski’s, gondels, een arrenslee, trekdieren en chalets vormen het decor en zorgen voor een goede dosis Tiroler gezelligheid. Samen met de vele tientallen vrijwilligers van de Lentetuin Breezand komt Oostenrijk, de bakermat van de wintersport, tot leven. In dit schilderachtige winterse landschap komt de voorjaarspracht nog meer tot zijn recht.