Lentetuin Breezand
1 t/m 5 maart 2023

Van Woesik Veredeling B.V. winnaar Gouden Bolbloem 40ste Lentetuin Breezand

Woensdag is de 40ste editie van de Lentetuin Breezand geopend door de oud-voorzitters van de bolbloemenshow. Zij verrichten gezamenlijk de openingshandeling waarmee deze tropische editie officieel van start is gegaan. Van Woesik Veredeling B.V. mocht voor de eerste keer de Gouden Bolbloem in ontvangst nemen.

Volgens aftredend bolbloemenshowvoorzitter Frank van den Hoek biedt de Lentetuin naast economische ook maatschappelijke waarde. De vanzelfsprekendheid waarmee de Lentetuin al 40 jaar bestaat dankzij de gemeenschapszin is zeer bijzonder te noemen. Frank draagt de voorzittershamer over aan zijn opvolgster Marieke van Lierop.

Bob van der Hout sprak namens Rabobank Kop van Noord-Holland over de nieuwe invulling van het Food- en Agriteam van de Rabobank. Expo-voorzitter Ted Beelen gaf een update over de nieuwe cateraar Wonder’s Schagen en het verplaatsen van de feestavonden naar Bloemenlust Breezand.

“Eens een Lentetuiner, altijd een Lentetuiner”

Oud-voorzitters van de bolbloemenshow Jan Warmerdam, Jan Kapiteijn, Wim Langelaan, Frank van Lierop, Jan-Willem van der Klugt en Marco Dorsman blikten vol enthousiasme terug op 40 jaar Lentetuin met hoogte- en dieptepunten. Verbinding, betrokkenheid, trots en de Lentetuin als kweekvijver van bestuurlijk talent zijn aspecten die werden belicht. “Eens een Lentetuiner, altijd een Lentetuiner”, aldus Frank van Lierop. Met een gezamenlijke druk op de knop werd de bolbloemenshow in het licht gezet en de Lentetuin officieel geopend.

Gouden Bolbloem

De Gouden Bolbloem is dit jaar gewonnen door Van Woesik Veredeling B.V. met de combinatie tulp Fireball, narcis Nr. 05-1-4 en muscari Early Bird. Burgemeester Rian van Dam van de gemeente Hollands Kroon reikte de hoofdprijs uit aan de broers Jeffrey en Roy van Woesik. “Alles wat in onze stand staat hebben we zelf veredeld. De Gouden Bolbloem is een kroon op negentien jaar werk”, aldus Roy van Woesik.

De Lentetuin is van donderdag 27 februari tot en met maandag 2 maart geopend voor publiek. Kom ook naar Breezand en ervaar de lente in tropische sferen! Kijk voor meer informatie op www.lentetuin.nl.

De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van Noord-Holland.

Fotografie: AP Fotografie