Lentetuin Breezand
Eerste weekend van maart 2022

Wielerlegende Hennie Kuiper opener Lentetuin

27 februari is het zover. Dan wordt de 39e editie van de Lentetuin Breezand geopend door een van de meest succesvolle Nederlandse wielrenners uit de geschiedenis: Hennie Kuiper.

De inmiddels 70-jarige Hennie Kuiper heeft een indrukwekkende erelijst. Zo presteerde hij het om Wereldkampioen en Olympisch kampioen te worden. Daarnaast werd hij tweemaal tweede in het eindklassement van de Tour de France. In 1977 scheelde het 48 seconden met de winnaar, welke later toegaf in die Tour doping te hebben gebruikt. Hij won meerdere topklassiekers, waaronder de memorabele rit Parijs – Roubaix, welke bij velen nog in het geheugen gegrift zal staan. Het bestuur voelt zich vereerd met de komst van Kuiper, wiens prestaties in het Franse landschap aansluiten bij het thema Vive les fleurs: Parijs op de Lentetuin.

De Lentetuin Breezand

Zoals ieder jaar wordt het ZAP-complex in Breezand omgetoverd tot een waar voorjaarsspektakel. Op woensdag 27 februari maart zal Hennie Kuiper de show officieel openen voor genodigden, waarna de Lentetuin Breezand vijf dagen lang open is voor publiek. Bezoekers kunnen genieten van de mooiste tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s, lelies en andere bijzondere bolgewassen in Franse sferen met de Eiffeltoren en Arc de Triomphe als eyecatchers. Naast de bloemenpracht is er ook een voorjaarsbeurs, Agri vakbeurs, een restaurant, kinderentertainment en drie gezellige feestavonden.

Kom ook naar de Lentetuin Breezand en vier de lente! Kijk voor meer informatie op www.lentetuin.nl.

De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van Noord-Holland.

De inmiddels 70-jarige Hennie Kuiper