Naar de inhoud Naar de footer Tickets

Bolbloemenshow

Een grote sporthal vól met voorjaarsbloeiers, kunt u zich dat voorstellen? Muziek is het thema van deze 41ste editie van de Lentetuin Breezand. Arrangeur Martin Elling werkt de bolbloemenshow tot in detail uit. Laat je verrassen door verschillende muziekstijlen, instrumenten en artiesten in combinatie met indrukwekkende bloemcreaties van tulpen, lelies, hyacinten, narcissen, calla’s en andere bijzondere bolgewassen.

Tussen alle bloemenpracht door is er van alles te beleven. In de kas van Vonk (onderwijsorganisatie) vertellen enthousiaste studenten over de details van hun vakgebied. Kinderen kunnen op zoek gaan naar ‘minimuzikanten’ en er kan gestemd worden op de mooiste bolbloem: onze inzenders strijden voor de Koopman & Co Publieksprijs. Verder zijn er inspiratiekamers, perfecte selfieplekken en er is gelegenheid voor een kopje koffie. En als je gelukt hebt, kan het zomaar zijn dat er livemuziek te horen is…

De voorbereiding

Aan de enorme bolbloemenshow gaan vele uren inspanning vooraf. In de zomer, ruim een half jaar voor de show, zoeken de inzenders (bloembollenkwekers) uit het Noordelijk Zandgebied de beste bollen uit. Deze krijgen een speciale temperatuurbehandeling. Vervolgens begint het broeiproces, een zeer nauwkeurig werk dat met water, warmte en licht wordt geregeld. Alles moet precies tijdens de Lentetuin in bloei staan.