Naar de inhoud Naar de footer Tickets

Rabobank en Lentetuin proosten op nieuwe partnerovereenkomst

Tijdens de officiële opening van de Lentetuin op woensdag 1 maart hebben Rabobank en Lentetuin de nieuwe partnerovereenkomst ondertekend. Beide partijen hebben de periode tijdens en na de coronapandemie veelvuldig met elkaar om tafel gezeten om samen de contouren van de nieuwe samenwerking te vormen.

“Thema’s als klimaat en verduurzaming binnen de sector staan hoog op onze agenda en de Lentetuin is wat betreft de Rabobank een uitstekend platform om dat verhaal te vertellen en bovendien een uitstekende locatie waar het gesprek tussen de sector en de beleidsbepalers kan plaatsvinden,” aldus Bob van der Hout, directeur Food & Agri binnen Rabobank. Naast de overdonderende bloemenpracht zijn er tijdens de Lentetuin ook diverse kleine bijeenkomsten die ingaan op actuele thema’s die binnen de sector spelen. Dit zijn bijeenkomsten gericht op ondernemers binnen het vak, maar ook met sectorspecialisten vanuit Rabobank en natuurlijk met leden van de coöperatieve bank.

Duurzame ambities

Ook binnen de Lentetuin worden er stappen gezet om het evenement op een duurzamere manier te organiseren. Binnen het nieuwe concept wordt er meer gebruik gemaakt van bouwmaterialen die hergebruikt kunnen worden, zodat deze meerdere jaren dienstdoen. Bovendien is de energievoorziening zoveel als mogelijk opgewekt vanuit duurzame energie. Zo draaien de aggregaten en kachels die nodig zijn om de tenten van stroom en warmte te voorzien allemaal op emissiearme en fossielvrije HVO 100 brandstof.

Premium partner

“De afgelopen twee jaar is er veelvuldig contact geweest tussen Rabobank en Lentetuin Breezand”, vertelt Ted Beelen, voorzitter Expo Lentetuin. “Tijdens het dilemma waarin we als Lentetuin bestuur zaten toen we in 2022 voor het tweede jaar op rij de Lentetuin moesten annuleren en ook tijdens de uitwerking van het nieuwe concept, hebben we aan Bob van der Hout en Harry Nieuwenhuizen uitstekende sparringpartners gehad. De samenwerking met Rabobank biedt de stabiliteit die we als organisatie nodig hebben om het evenement te kunnen blijven organiseren. We spreken dan ook over een partnerovereenkomst, dat gaat verder dan het hoofdsponsorpredicaat. We vinden elkaar in het streven naar een succesvol evenement in combinatie met stappen naar een toekomstbestendige sector. Zeer waardevol!”, zo besluit Beelen.

Fotografie: AP Fotografie