Lentetuin Breezand
1 t/m 5 maart 2023

De Lentetuin

Op een oppervlakte van 1.800 m2 verschijnt ieder jaar met behulp van honderden vrijwilligers, inzenders en sponsoren een prachtige bloemenshow in de kop van Noord-Holland. In vijf dagen tijd passeren ruim 20.000 bezoekers de toegangspoorten. Zij genieten van een inspirerende tuin met de grootste variëteit aan bolgewassen, prachtige bloemstukken en fraaie decoraties. Arrangeur Martin Elling werkt de show tot in detail uit. Ieder jaar wordt een spectaculair thema gekozen. Het voorjaar gaat nooit vervelen.

De voorbereiding

Aan de enorme bloemenpracht op de Lentetuin Breezand gaan vele uren van inspanning vooraf. In de zomer, ruim een half jaar voor de show, zoeken de bloembollenkwekers de beste bollen uit. Deze krijgen een speciale temperatuurbehandeling. Vervolgens begint het broeiproces, zeer nauwkeurig werk dat met water, warmte en licht wordt geregeld. Alles moet precies tijdens de Lentetuin in bloei staan. Enkele dagen voor de show planten de inzenders de bolbloemen op de Lentetuin.

Voorjaarsbeurs Expo

Bezoekers van de Lentetuin genieten niet alleen van een prachtige bloementuin, maar kunnen ook inspiratie opdoen op de Voorjaarsbeurs Expo. Tal van standhouders presenteren sfeervolle artikelen voor tuin, interieur en vrije tijd. Ook aan de kinderen wordt gedacht met een knutselhoek en tal van andere activiteiten. Uiteraard is er op de Voorjaarsbeurs Expo voldoende gelegenheid voor een kop koffie met gebak of een smakelijke maaltijd in het restaurant.

Agri Vakbeurs

De uitzonderlijke kwaliteit van de bolbloemen, het brede assortiment en de aanwezigheid van de nieuwste soorten zorgen ervoor dat de Lentetuin veelvuldig bezoek krijgt van vakgenoten. Speciaal voor hen is er de Agri Vakbeurs, waar de toeleveranciers van de bloembollensector zich presenteren. Er is allerlei informatie te vinden over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de teelt, oogst en verwerking van bloembollen. Daarnaast biedt de Agri Vakbeurs uitstekend gelegenheid om in een informele setting relaties te spreken en te netwerken.

De Lentetuin Breezand wordt gedragen door de gemeenschap. Vele tientallen vrijwilligers en een groot aantal sponsoren leveren hun bijdrage. Zonder hen zouden we niet in staat zijn jaarlijks zo’n prachtige show neer te zetten. Dank daarvoor!