Lentetuin Breezand
1 t/m 5 maart 2023

41ste editie Lentetuin Breezand verschuift naar 2023

De voorbereidingen waren al in volle gang, maar vanwege de aangescherpte coronamaatregelen in Nederland heeft het Lentetuin bestuur besloten om het evenement opnieuw een jaar te verplaatsen. 

De inzenders waren volop bezig met de broei van de bloembollen, de thema uitwerking was klaar, het bestuur druk met de organisatie en de timmerploeg zou bijna gaan beginnen. In de zomer van dit jaar, bij de start van het nieuwe Lentetuin seizoen waren er nog geen spreekwoordelijke beren op de weg om de jaarlijkse bolbloemenshow te kunnen organiseren. Toch heeft de persconferentie eerder deze maand het bestuur de knoop laten doorhakken.   “Binnen de huidige coronamaatregelen is het onmogelijk om de Lentetuin veilig, verantwoord en binnen de geldende maatregelen te organiseren.” vertelt interim-voorzitter Sjaak van den Berg. Al klinkt het eerste weekend van maart nog ver weg, de huidige coronasituatie geeft het bestuur weinig vertrouwen dat de beperkende maatregelen in maart 2022 voldoende verdwenen zijn. “Als we een Lentetuin organiseren willen we het niet half doen. Bezoekers moeten met een goed gevoel naar de Lentetuin willen en kunnen komen. En wij willen ze graag een leuk dagje uit kunnen bieden.”.

Vorig jaar ook afgelast
Helaas heeft het bestuur van de Lentetuin dit besluit vorig jaar ook al eens moeten nemen. Ted Beelen, voorzitter van de Expo vult aan: “We wilden in 2022 weer knallen met de 41ste editie na een jaar geen Lentetuin te hebben gehad. We zijn van de zomer dus ook vol enthousiasme begonnen toen er nog geen vuiltje aan de lucht leek te zijn. Toen de situatie weer verslechterde hebben we alle beslissingen zoveel mogelijk vooruitgeschoven, hopende dat de situatie zou verbeteren. Die tijd is nu helaas op.” Het bestuur laat het er niet bij zitten en gebruikt de vrijgekomen tijd en energie voor het verder ontwikkelen van het evenement. “En natuurlijk hopen we iedereen in het eerste weekend van maart 2023 weer te mogen verwelkomen!” besluit van den Berg.

Foto door AP Fotografie