Lentetuin Breezand
1 t/m 5 maart 2023

Geen Lentetuin Breezand in 2021

De Lentetuin Breezand zal geen doorgang vinden in het voorjaar van 2021. De huidige situatie rondom het coronavirus brengt dusdanige risico’s met zich mee, dat het voltallige bestuur met pijn in het hart heeft besloten de 41ste editie van de bolbloemenshow een jaar op te schuiven. 

De voorbereidingen van de Lentetuin beginnen voor veel betrokkenen al ruim van tevoren. Zo starten de inzenders, de kwekers die hun bloembollen tot bloei brengen, halverwege augustus met de eerste voorbereidingen en het maken van kosten in aanloop naar de Lentetuin. Er is dus in een vroeg stadium behoefte aan duidelijkheid. “Regeren is vooruitzien, maar dat is in tijden van een pandemie niet gemakkelijk”, vertelt voorzitter Marieke van Lierop. “Wij hebben verschillende betrokken partijen gesproken om een keuze te kunnen maken. Beperkende maatregelen, financiële risico’s en bovenal de veiligheid zijn leidend geweest in het besluit om de voorbereidingen van de show in 2021 te staken en daarmee duidelijkheid te geven aan alle betrokkenen.”

Ted Beelen, voorzitter van de Expo, geeft aan: “De Lentetuin ontvangt in vijf dagen tijd zo’n 20.000 bezoekers die vanuit het hele land op ons evenement afkomen. Met een bloemenshow, restaurant, beurs, gezellige feestavonden en zakelijke bijeenkomsten brengen wij in korte tijd grote groepen mensen bijeen. Juist dat is in deze tijd ondenkbaar. De Lentetuin zoals het zou moeten zijn, gaat niet samen met anderhalve meter afstand van elkaar. Met de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus zien wij als bestuur geen enkel aanknopingspunt dat ons nu, of in de nabije toekomst, anders zou doen besluiten.”

In 40 jaar is er een prachtig evenement opgebouwd. De bestuursleden gaan hun tijd en energie komend jaar steken in de verdere ontwikkeling hiervan. “Wij hopen tijdens het eerste weekend van maart 2022 onze bezoekers weer te mogen verwelkomen tijdens een spectaculaire editie van de Lentetuin Breezand”, zo besluit Van Lierop.

Foto door AP Fotografie